DE JUISTE HUWELIJKSVIDEOGRAAF
VINDEN MET DEZE 5 TIPS

DOOR FILMS BY DAVID

Jullie zijn verloofd en de plannen voor jullie droomhuwelijk krijgen stilaan vorm. De belangrijkste dingen liggen al zo goed als vast, maar jullie zijn ook nog op zoek naar iemand die jullie dag echt kan laten herbeleven, die de gevoelens van die dag nog meer terug naar boven kan laten komen. Jullie zijn op zoek naar een huwelijksvideograaf, en nog liefst de juiste huwelijksvideograaf!

Jullie denken vast: weer zo’n blog over
“36 Vragen om aan je Huwelijksvideograaf te Stellen”.
DAT IS HET NIET.
Ik heb geen flauw benul wie er ooit op het idee gekomen is om zo een grappige en onbruikbare vragenlijst op te stellen. Weten met welk materiaal ik werk, hoe ik mij ga kleden op de huwelijksdag of de lijst van shots die ik maak, is totaal nutteloos bij de zoektocht naar de juiste huwelijksvideograaf voor het juiste koppel. In plaats daarvan deel ik enkele tips die ervoor zullen zorgen dat jullie een videograaf vinden die op alle manieren goed voor jullie zal zorgen.

I - PLAN EEN KENNISMAKINGSGESPREK

Zorg ervoor dat jullie een telefoongesprek, FaceTime of persoonlijke ontmoeting hebben met de huwelijksvideograaf. Het is ontzettend moeilijk om een goed gevoel te krijgen met iemand via emails. Een kennismakingsgesprek zal zorgen dat jullie elkaar op een deftige manier leren kennen en jullie persoonlijkheden passen. Op de huwelijksdag brengen jullie immers meer tijd door de jullie video- en fotograaf dan met eender welke huwelijksleverancier. Het is dus zeer belangrijk dat er een goede klik is.

II - BEOORDEEL ZIJN/HAAR WERK

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar zorg ervoor dat jullie zijn/haar werk grondig bekeken hebben en dat het in lijn is met jullie verwachtingen van een huwelijksvideo. Iedere huwelijksvideograaf heeft een eigen manier om jullie verhaal te vertellen. Indien jullie alles op zijn/haar website leuk vinden, dan is de kans heel groot dat jullie ook van jullie eigen huwelijksfilm zullen houden, want het is jullie verhaal.

de juiste huwelijksvideograaf

III - VRAAG NIET NAAR ZIJN/HAAR FILMSTIJL

Een stijl is erg subjectief en gebaseerd op de persoonlijke smaak en gevoel van de kunstenaar. In plaats daarvan kunnen jullie beter iets vragen in de aard van: “Hoe zal het zijn om met jou samen te werken op onze huwelijksdag?” De omschrijving die de videograaf zal geven over hoe hij/zij de huwelijksdag benadert, zal zijn/haar werk beter definiëren dan dat er gewoon een bepaald stijl-label opgekleefd wordt.

IV - BEKIJK HET VOLLEDIGE PORTFOLIO

Dit kan niet genoeg benadrukt worden, maar het volledige portfolio bekijken is uiterst belangrijk!!! De meeste huwelijksvideografen plaatsen enkel hun beste werk op hun website en social media, maar dat toont niet hoe het volledige portfolio eruit ziet. Welk pakket of opties jullie ook overwegen, vraag om de volledige galerij te zien van datzelfde pakket. Dit zal voorkomen dat jullie een videograaf inhuren die prachtige golden hour shots maakt, maar niet weet hoe hij een donkere receptie moet filmen. Op die manier krijgen jullie een beter beeld hoe zijn/haar werk eruit ziet in verschillende scenario’s.

V - CHECK REFERENTIES EN ERVARINGEN

Lees reviews of gebruikerservaringen van andere koppels of leveranciers die reeds met de betreffende videograaf hebben samengewerkt. Spijtig genoeg zijn er regelmatig jammerlijke situaties waar een koppel een huwelijksleverancier inhuurt die dan een nachtmerrie blijkt te zijn om mee samen te werken op de huwelijksdag. Duizenden volgers, likes en adembenemende posts op social media kunnen heel verleidelijk zijn, maar daar heb je weinig aan als ze te laat komen, ongeorganiseerd zijn en opdringerig. Goede reviews en referenties zullen voorkomen dat je een kat in een zak koopt.

Indien jullie op zoek zijn naar de voor julie juiste huwelijksvideograaf, of zelfs eender welke huwelijksleverancier, ben ik zeker dat bovenstaande tips jullie al een heel eind op weg zullen helpen!

Is jullie verhaal eentje dat moet herinnerd worden?